fbpx

“Saya Buat Kerja Amal Sejak 10 Tahun Lalu, Tapi Ramai Tak Tahu”

Meskipun sering terpalit kontroversi panas, namun sejak kebelakangan ini Zarina Anjoulie atau lebih dikenali sebagai Anju mendapat pujian apabila tampil menghulurkan bantuan kepada mereka yang memerlukan sepanjang tempoh PKP.

Bagaimanapun, ada yang mendakwa pelakon sensasi itu mengambil kesempatanuntuk meraih perhatian semata-mata. Menafikan dakwaan liar itu, Anju berkata sudah pun melakukan kerja kebajikan sejak 10 tahun lalu namun tidak diketahui ramai.

BACA: Kekasih Zarina Anjoulie Terkilan Dengan Teguran PU Syed

“Saya melakukan kerja kebajikan sejak 10 tahun lalu sebagai hobi. Bagaimanapun, tidak ramai yang tahu kegiatan saya. Ketika mula terbabit dalam projek amal, saya banyak membantu golongan memerlukan di daerah kediaman sahaja.

“Bagaimanapun, skop bantuan diperluaskan ke beberapa negeri lain selepas tempoh PKP. Namun, ada yang mendakwa saya mengambil kesempatan PKP untuk meraih perhatian,” katanya kepada BH Online.

Kini menjana pendapatan melalui ulasan produk di Instagram, Anju berkata dia lebih suka menggunakan duit poket sendiri sejak dahulu lagi untuk menghulurkan bantuan walaupun ramai yang mahu menghulurkan sumbangan wang ringgit.

“Biarpun tidak lagi berlakon, saya menjana pendapatan melalui ulasan produk IG. Alhamdulillah, hasil itulah saya gunakan untuk membantu mereka yang memerlukan. Saya berterima kasih kepada pengikut saya.

“Apabila mereka tahu saya menggunakan pendapatan yang dijana melalui IG review untuk diberi semula kepada masyarakat, ramai yang berminat menggunakan khidmat saya membuat ulasan produk mereka.

“Sebenarnya, ramai yang berminat menyumbang sedikit seorang, tetapi saya menolak wang mereka. Jika membabitkan kerjasama tanpa wang, saya terima. Ini kerana saya tidak mampu melakukan semua perkara sendirian,” katanya.