Perkongsian terbaru Sarah Hildebrand mengejutkan ramai neitzen apabila pelakon itu memuat naik sekeping foto memaparkan dirinya tidak berhijab bersama suaminya, Otto Gillen di Instagram sebentar tadi.

Menerusi perkongsian itu, pelakon berusia 30 tahun itu tidak meletakkan sebarang kapsyen sebaliknya hanya meletakkan nama nama akaun Instagram suaminya, @otto.gillen.


BACA: Sarah Hildebrand Sah Isteri Kepada Jejaka Kacukan Filipina-Amerika

Tindakan pelakon itu sekaligus mengundang tanda tanya serta rasa kurang senang di kalangan peminatnya. Malah, rata-rata peminat turut menegur Sarah kerana mendedahkan aurat.

Dalam pada itu, ada yang membuat andaian kemungkinan foto yang dikongsikan itu adalah foto lama yang dimuat naik semula. Namun, ada yang mengatakan tidak perlu berkongsikan gambar ketika dia tidak memakai hijab kerana bimbang boleh mengundang fitnah.

Meskipun masih tiada kenyataan lanjut daripada Sarah mengenai perkongsiannya itu, rata-rata peminat mendoakan agar pelakon itu terus istiqamah untuk terus berhijab.


Sementara itu, menerusi satu perkongsian di Insta Story, suaminya memuat naik gambar berkenaan serta mengatakan dia menyokong penuh keputusan isterinya.

Sarah membuat keputusan untuk berhijab pada tahun 2015. Pelakon itu telah mendirikan rumah tangga bersama dengan pasangan pilihannya, yang merupakan seorang muallaf berdarah kacukan Filipina-Amerika, Otto Gillen pada 2019.