Gara-gara tular gambar persandingan bersama Zizi Kirana, ramai menyangka Ebby Yus benar-benar mendirikan rumah tangga hingga ada meninggalkan komen terkejut dan mempersoalkan pilihan Zizi berkahwin dengan Ebby.

BACA: “Masih Ada Yang Ajak Kahwin Walaupun Saya Sakit”


Terbaca komen warganet yang mengkritik tindakan Zizi berkahwin dengan lelaki berusia sepertinya membuatkan Ebby terfikir adakah lelaki berusia sepertinya tidak layak berjodoh dengan wanita cantik.

“Berdosakah kalau orang tua dan tak kacak macam saya berjodoh dengan orang cantik?. Saya tak marah dan tak kecewa. Saya maafkan warganet. Cumanya, adakah orang cantik, jodohnya hanya untuk mereka yang kacak dan muda?”

Menjelaskan mengenai foto yang tular siang tadi merupakan pengambaran dalam sebuah program komedi, Ebby mengakui beliau sendiri banyak menerima panggilan daripada banyak pihak bertanyakan hal berkenaan.

“Semua yang berlaku adalah atas ketentuan Allah dan kita sebagai manusia tidak boleh menolak takdir sekiranya berlaku. Sejak semalam, telefon saya tidak henti berbunyi. Foto ini diambil di set penggambaran (JKK),” katanya.


Terdahulu netizen mula berkongsikan gambar Zizi bersama Ebby yang lengkap berpakaian baju persandingan sehingga tular. Ruangan komen pula dibanjiri dengan ucapan tahniah dan terkejut melihatkan mereka. (rtky/w)