Sedar atau tidak, masalah rumahtangga antara Rita Rudaini & Aidil Zafuan ini sebenarnya sudah berlarutan hampir tiga tahun dan sekarang ini tiada sebarang tanda ianya akan usai dengan lebih cepat.

Menerusi laporan Berita Harian, Rita Rudaini berkata walaupun hatinya terhadap pemain bola sepak pasukan JDT itu kini sudah kosong beliau reda andai ditakdirkan jodoh mereka masih kuat.


“Saya sudah malas untuk fikir mengenani masalah rumahtangga kami. Lebih baik saya fikir bagaimana hendak mencari duit untuk anak, besarkan mereka & memikirkan pendidikan mereka”

“Saya bahagia walaupun solo. Bagaimanapun jika ditakdirkan jodoh saya dengan Aidil masih kuat, saya reda. Saya melihat kematian peguam Aidil pada Mei lalu seperti petanda mahu melengahkan proses penceraian kami. Siapa tahu, mungkin Allah mahu kami berbaik kembali”

“Jika itu terjadi, saya terima dengan hati terbuka. Walaupun perasaan sayang terhadap Aidil sudah tiada, sakan akan kembali cuba untuk pupuk kembali rasa sayang kepadanya,” tambah Rita Rudaini lagi.