fbpx

Rita Rudaini Fail Permohonan Baru Ubah Nafkah

Mahkamah semalam telah memutuskan yang Aidil Zafuan perlu membayar RM3,000 sebulan untuk nafkah anak anaknya kepada Rita Rudaini dan pelakon itu berkata beliau tetap redha dengan keputusan itu walaupun pada awalnya menuntut RM5,392 sebulan.

“Bukan KLIA Sahaja, Airport Seluruh Malaysia Perlu Dinaik Taraf”

Baru-baru ini isu lapangan terbang di Malaysia menjadi bualan ramai apabila sebuah gabungan syarikat antarabangsa termasuk Global Infrastructure Partners (GIP) membuat bidaan untuk membeli pegangan penting dalam Malaysia Airports Holdings Berhad (MAHB). MAHB diketahui umum...

Baca Lagi

Rita Rudaini berkata RM3,000 mencukupi untuk perbelanjaan dua anaknya Airit Rayyan Rizqin, 6 dan Airit Qaqa Arjuna, 4 yang pada ketika itu masing masing berusia empat dan satu tahun.

BACA: Mahkamah Arah Aidil Zafuan Bayar RM3,000 Nafkah Kepada Rita Rudaini

“Bagaimanapun, saya akan memfailkan permohonan untuk perubahan nafkah anak dalam masa terdekat sejajar dengan keperluan anak anak saya termasuk perbelanjaan tahunan dan pendidikan. Kini mereka bersekolah dengan bayaran tahuan lebih RM2,000 dan RM259 sebulan,” katanya.

Aidil Zafuan yang ditemui media di luar mahkamah turut redha dengan keputusan mahkamah dan mengakui ianya memang satu tanggungjawab sebagai bapa.

“Saya harap tiada lagi pertikaian yang menyatakan saya tidak berikan nafkah. InsyaAllah saya akan tetap jalankan tanggungjawab dengan sebaiknya,” ujar Aidil. (rtky/m)