fbpx

Aidil Zafuan Diarah Membayar Nafkah RM3,000 Sebulan

Akhirnya mahkamah mempunyai kata putus terhadap permohonan nafkah anak anak yang dituntut oleh Rita Rudaii sejak tahun 2012 yang lalu.

“Bukan KLIA Sahaja, Airport Seluruh Malaysia Perlu Dinaik Taraf”

Baru-baru ini isu lapangan terbang di Malaysia menjadi bualan ramai apabila sebuah gabungan syarikat antarabangsa termasuk Global Infrastructure Partners (GIP) membuat bidaan untuk membeli pegangan penting dalam Malaysia Airports Holdings Berhad (MAHB). MAHB diketahui umum...

Baca Lagi

Mahkamah Rendah Syariah Daerah Petaling hari ini memerintahkan Aidil Zafuan Abd Razak untuk membayar RM3,000 sebulan kepada Rita Rudaini, sebagai nafkah anak-anaknya dan menolak beberapa permohonan bekas isteri pemain bola sepak itu.

GALERI: Di Sekitar Baby Shower Anak Pertama Aidil Zafuan & Zarema Zainal

Hakim Syarie Abd Halim Abu Samah menolak tuntutan bayaran bagi susu, lampin pakai buang dan pengasuh kerana dokumen yang diserahkan tidak selari dengan tuntutan.

Rita Rudaini sebelum ini menuntut RM5,392 sebulan untuk nafkah dua anak mereka Airit Rayyan Rizqin, 6, dan Airit Qaqa Arjuna, 4 merangkumi perbelanjaan makan minum, pengasuh, lampin pakai buang, tempat tinggal dan percutian.

Mahkamah turut mengarahkan Aidil Zafuan membayar jumlah RM3,000 itu ke dalam akaun bank Rita Rudaini bermula Februari depan selewat lewatnya 5 haribulan setiap bulan. (rtky/m)