Meskipun kontroversi rumah tangga Da’i Farhan masih lagi hangat diperkatakan, namun pendakwah muda itu bersama isterinya, Dr Erin tetap tenang dan bahagia melayari rumah tangga mereka seperti biasa.

Nampaknya, rumah tangga pasangan ini akan lebih bahagia apabila Erin mengumumkan berita gembira bahawa dia sedang hamil anak sulungnya dengan Dai Farhan. Perkhabaran gembira itu dimaklumkan Erin menerusi Instagramnya.


BACA: Isteri Da’i Farhan Sifatkan Lokap Ibarat Neraka Dunia

Menurut Erin, dia menyangkan rasa mual yang dialaminya disebabkan kerana sedang berpuasa tetapi rupanya dia kini berbadan dua. Katanya lagi, dia membuat ujian kehamilan selepas ditegur oleh seorang pekerja stesen minyak.

Dalam pada itu, Erin meluahkan rasa syukur di atas rezeki tidak dijangka itu ketika bulan Ramadan dan tidak dapat menyembunyikan perasaan terujanya kerana bakal menimang cahaya mata baru tidak lama lagi.


“Rasa mcm dapat aanak pertama je dia punya teruja bila dia bagi 2 calit dekat situ. Alhamdullilah rezeki Ramadhan, COVID-19.  Terima kasih sebab bagi semua kena kuarantin ada kebaikan juga ya,” tulisnya.

Perkongsian Erin itu mendapat pelbagai reaksi daripada netizen yang turut teruja serta mengucapkan tahniah dan mendoakan agar proses kehamilan dipermudahkan.