Selepas dua tahun mengikat tali pertunangan, nampaknya spekulasi mengenai status hubungan pelakon Remy Ishak terjawab apabila dia mengumumkan hubungannya bersama tunangnya Ezza Yusof sudah pun berakhir.

Namun mereka berdua masih lagi berkawan seperti biasa kerana kedua-duanya terlibat dengan perniagaan. Remy juga tidak menolak sekiranya Allah memberi petunjuk bahawa Ezza itu adalah jodohnya di masa akan datang.


BACA: Mengaku ‘Single’, Remy Ishak Putus Tunang?

“Itu kesilapan saya apabila orang berkata saya sudah kembali single. Selepas dua tahun kami bertunang tapi saya tak nampak arah ke alam perkahwinan. Jadi saya terpaksa melepaskan kerana tidak mahu mengikat dia. Dia boleh ada kehidupan yang lebih baik sekiranya saya lepaskan,” katanya yang ditemui di majlis sidang media Origina.

Menurut Remy, dia kini dalam tempoh bertenang dan memerlukan masa. Dalam keadaan itu juga, Remy turut melakukan Solat Istikharah dan muhasabah diri. Ujarnya lagi, orang ketiga tidak menjadi punca perpisahan mereka serta menafikan mempunyai hubungan istimewa dengan Mira Filzah. 

“Sebagai manusia saya cuba memperbaiki. Ada benda yang saya terlepas pandang. Saya mungkin terlalu fokus kepada diri dan kurang kepada orang lain. Tanggungjawab lelaki kepada perempuan sangat besar sebenarnya. Emosi saya memang terganggu.


“Saya cuba baiki kelemahan. Secara peribadi saya tak mahu komen sesuatu yang peribadi. Beri saya peluang dan ruang. Tidak ada pihak ketiga antara saya atau pun pihak di sebelah sana,” katanya.

Untuk rekod, Remy dan Ezza mengikat tali pertunangan pada 1 Mei 2017. (rtky/h)