Terus berbakti untuk membantu masyarakat dan kini sedang sibuk dengan pembukaan 10 cawangan pasar raya miliknya, bagaimanapun pendakwah terkenal Ustaz Ebit Lew bahagia dengan apa dilakukannya meskipun rasa penat.

Mengenang kembali ketika Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dimana ketika itu ramai yang terjejas pendapatan, Ustaz Ebit berkata dia sangat bahagia apabila dapat membekalkan 3 lori barang keperluan untuk mereka yang memerlukan.


BACA: Ustaz Ebit Lew Sedia Khidmat Van Jenazah & Ambulans Percuma

“Bahagia jer rasa masa PKP bawa 3 lori pergi beli barang keperluan untuk orang yang memerlukan. Orang susah dan anak yatim. 3hari jer habis. Terus beli lagi barang 3 lori.

“Habis beli lagi. Sekejap jer habis. 3hari bekalan untuk seribu orang. Beribu orang merayu minta bantuan. Setiap hari berdebar menangis sampai lupa nak senyum dan hilang kata. Sebak sangat masa tu,” tulisnya.


Ujarnya, apabila membeli banyak barang keperluan, beliau berhasrat untuk memiliki gudang dan pasaraya sendiri untuk membantu lebih ramai orang. Ustaz Ebit turut meluahkan rasa syukur hasratnya itu sudah tercapai.

“Bila beli berlori-lori terasa bestnya jika ada gudang dan mart sendiri dan dapat bantu lebih ramai orang. Nak beri harga paling murah. Nak buat foodbank. Nak bantu beri peluang pekerjaan pada ramai orang.

“Syukur Allah beri kekuatan untuk buka Elewsmart .Kadang rasa penat. Tapi penat itu bahagia bila dapat lihat senyuman orang lain. Itulah ubat hati ini. Bahagia dalam berjuang.

“Terima kaseh Allah beri perasaan syukur ini. Tenang, sejuk bahagia di hati. Terima kaseh ya Allah atas nikmat ini. Kabulkanlah cita-citaku semenjak kecil lagi untuk bantu lebih ramai orang dan jadi asbab kebaikan,” tulisnya.

Difahamkan, cawangan pertama Elews Mart akan dibuka pada 18 Julai ini di Bandar Baru Bangi, diikuti cawangan Kajang pada 19 Julai.