Sufian Suhaimi meluahkan rasa syukur apabila lagu, video Di Matamu pada Anugerah Juara Lagu ke-33 ‘trending’ nombor satu di laman YouTube TV3 Malaysia, kurang daripada 24 jam dimuat naik.

BACA: “Jujurnya, Sufian Suhaimi Punyai Vokal Yang Kemek”


“Sebagai penyanyi, saya sudah menyampaikan lagu ini sebaik mungkin. Saya tidak fikir apa-apa melainkan ingin menghiburkan penonton. Malah, apabila ada rakan artis dan penonton menangis, saya anggap mereka merasai nyanyian saya”

“Saya terharu melihat sokongan penonton apabila menyalakan telefon bimbit. Malah, ‘standing ovation’ juga bermakna buat saya. Apa pun persepsi diberikan terhadap bentuk persembahan saya, ia pendapat masing-masing”

Berkongsi cerita disebalik prop yang dihasilkan, Sufian memberitahu mulanya tiada perancangan untuk menyediakan prop berkenaan namun pereka fesyen, Hatta Dolmat memberikan idea untuk berbuat demikian.

“Alhamdulillah, ikut perancangan asal, saya berseorangan tanpa ada prop. Namun, Hatta Dolmat yang bertindak selaku pereka dan juru gaya saya sudi membantu mendapatkan khidmat perancang perkahwinan The Calla”


“Apabila persembahan saya ini diperkatakan sejak semalam, ia satu pencapaian dan kejayaan buat semua pihak. Mungkin tak puas nak tengok semalam, jadi mereka menonton berulang kali,” jelasnya.

Kejayaan itu turut mengulangi sejarah persembahan lagu Aku Cinta nyanyian Ernie Zakri dan Syamel pada JL 32 lalu. Namun menariknya, video persembahan Sufian itu telah melebihi 1.8 juta tontonan menewaskan finalis lain. (rtky/w)