Semalam telah menyaksikan Neelofa menang besar di Anugerah MeleTOP 2018, tapi dengar-dengarnya ramai yang tidak berpuas hati. Seperti tahun lalu, Neelofa sekali lagi mengungguli hinggakan ada yang menggelarkan Anugerah Neelofa.

BACA: Neelofa Akui Fazura Pesaing Terdekat


Bagi yang menonton anugerah semalam, Neelofa telah membolot tiga kategori percalonannya, Drama Meletop (Red Velvet), Pelakon Televisyen (TV) Meletop dan Fesyen Meletop sekaligus dinobatkan TOP TOP Meletop Wanita.

Disebabkan kemenangannya itu, ramai mempersoalkan kreadibiliti Neelofa yang ‘kayu’ tapi masih berjaya merangkul anugerah pelakon terbaik. Bukan itu sahaja, AME juga digelar anugerah syok sendiri apabila Neelofa lebih banyak mendominasi segala kategori.Tidak kurang juga dengan babak ‘acah-acah’ romantis diantara Neelofa dan Zul Ariffin yang dilihat ‘krik krik’ dikritik ramai. Di sosial media pula, rata-rata berpendapat persembahan Rudfedge telah menyelamatkan anugerah yang hambar semalam.

Hmmm, mungkin tahun depan pengacara MeleTOP, Neelofa boleh digantikan dengan orang lain supaya lebih senang untuk Neelofa turun naik pentas mengambil anugerah. Patutlah baju-baju Neelofa semalam MeleTOP habis, nak ambil anugerah rupanya! (rtky/w)