Pelakon Puteri Sarah meluahkan rasa terharu apabila bukunya berjudul Puteri Sarah : Terus Melangkah akan mula dijual bermula 31 Mei ini.

Memetik Xtra, Puteri Sarah berkata buku tersebut tiada kene mengena mahupun menjaja kisah peribadinya termasuk kes mahkamah melibatkan dirinya dan suami, Syamsul Yusof. Puteri Sarah berkata dia juga sudah pun memaklumkan kepada Syamsul mengenai penerbitan buku


BACA: Puteri Sarah Seronok Bawa Watak Penyondol

“Buku ni memang tak ada kena mengena dengan kes, memang dah tapis. Actually, Sarah pun dah bagitau kat Syamsul yang saya nak keluarkan buku. Saya kata ‘I nak keluarkan buku tau, tapi tak ada kena mengena dengan you.. respons dia, dia kata okay’,” katanya.

Berkongsi lanjut mengenai buku itu, Sarah berkata antara bab yang paling dekat dihatiny apabila dia berkongsikan mengenai sumber kekuatannya iaitu kedua ibu bapa, mentua serta anak-anaknya.

Puteri Sarah turut mendedahkan dia banyak menitiskan air mata sepanjang menyiapkan naskhah berkenaan. Jelasnya lagi, buku itu tidak membuka aib sesiapa mahupun cerita yang tidak elok.


“Memang sepanjang proses untuk siapkan naskhah ni, memang banyak kali saya  menitiskan air mata termasuk orang-orang yang memberikan input untuk siapkan buku ini.

“Buku ini bukan cerita benda yang tidak elok atau membuka aib sesiapa, hanya menceritakan perkara yang baik-baik sahaja.

“Ini sisi lain yang tak pernah saya kongsikan kepada umum. Saya nak benda ni diketengahkan dan dijadikan iktibar buat orang ramai diluar sana,” jelasnya.

Dalam pada itu, ditanya mengenai hubungannya dengan Syamsul, Puteri Sarah mengakui sudah pun berbaik dengan suaminya.

“Kita dah baik lah dengan dia… kita dah jadi friend-friend dah yang penting kena tulis yang baik-baik pasal dia,” katanya.