Diberi peluang membawakan watak sebagai seorang ‘penyondol’ menerusi drama lakonan terbaharunya berjudul Hijrah Jannah, Puteri Sarah mengakui seronok.

Memetik Oh Bulan, Puteri Sarah berkata sebaik saja ditawarkan watak berkenaan dia tidak berfikir panjang untuk menerimanya.


BACA: Syamsul Yusof & Puteri Sarah Dilihat Mesra, Usik Mengusik

Menurut Sarah lagi, dia mahu mencuba pelbagai watak dalam masa sama mencabar kredibilitinya sebagai seorang aktres.

“Saya mengambil watak ini bukan untuk merasai bagaimana perasaan seorang penyondol mahupun membalas dendam pada sesiapa, tetapi saya ambil kerana watak bernama Munirah itu seorang yang antigonis dan mencabar kredibiliti saya sebagai seorang pelakon.

“Saya ingin mencuba watak yang lain daripada kebiasaan. Malah sewaktu ditawarkan watak ini, saya tak fikir panjang, terus terima. Lets go. Saya rasa sangat menarik bawa watak ini, macam on fire,” katanya.


Dalam pada itu, Sarah berkata dia bersedia untuk dikecam membawakan watak tersebut yang seakan ada kaitan dengan kisah peribadinya yang sehingga kini menjadi bualan ramai.

“Saya tidak melibatkan masalah peribadi dengan kerja. Kalau ada masalah peribadi saya akan letak tepi. Bila saya on set, roh watak dan bekerja terus masuk.

“Saya percaya penonton pasti akan kaitkan dengan kisah rumah tangga saya dan jadikan isu, tapi pada saya kenapa tidak mencuba sesuatu watak yang baru macam ini. Saya tidak tahu kenapa, tapi rasa seronok sangat bawa watak ini (penyondol).

“Saya juga tidak menyokong sesiapa, saya hanya ingin memberikan pengajaran kepada netizen di luar sana untuk menonton dan memahami situasi sebenar jika berdepan situasi sebenar,” katanya.