Hadir di Mahkamah Tinggi Syariah Kuala Lumpur, Puteri Sarah berharap suaminya, Syamsul Yusof akan menamatkan kemelut rumah tangga mereka hari ini.

Memetik Utusan Online, Puteri Sarah dilihat tampil dengan busana berwarna kelabu dilihat ceria dan tiba di mahkamah sebentar tadi.


BACA: “Kami Nak Berbaik Demi Anak-Anak” – Puteri Sarah

“Insya-Allah boleh selesai semua, doakan harapnya semoga kita (Sarah dan Syamsul) berpisah,” katanya.

Dalam pada itu, peguam yang mewakili Puteri Sarah, Datuk Akberdin Abd Kader memberi bayangan keputusan penceraian akan dapat diketahui dalam perbicaraan hari ini.

“Hari ini (perbicaraan) untuk pengesahan dua lafaz cerai yang didakwa Puteri Sarah sebelum ini dan juga status permohonan cerai baru. Insya-Allah besar kemungkinan kita akan selesaikan semua sekali,” katanya.


Menurutnya lagi, pihak mahkamah perlu mendengar terlebih dahulu mengenai dakwaan dua kali lafaz cerai sebelum meneruskan kepada permohonan yang baru.

“Namun, sebelum pergi kepada permohonan lafaz cerai yang baru, kita kena selesaikan pengesahan dua lafaz cerai yang didakwa sebelum ini.

“Selagi dua benda itu belum selesai, mahkamah tidak boleh teruskan ke lafaz cerai baru sebab nak tahu sudah berapa kali perkara itu dilakukan,” katanya.