Pelakon Puteri Sarah Liyana menegaskan dia nekad meneruskan saman terhadap bekas kakak ipar Ira Kazar, dikenali Darvinda Mazwena Mazlan.

Memetik Harian Metro, Puteri Sarah berkata dia telah pun berbincang dengan bekas suaminya, Syamsul Yusof terlebih dahulu sebelum membuat keputusan berkenaan.


BACA: Puteri Sarah Akui ‘Rapat’ Dengan Aktor Indonesia

Menurut Puteri Sarah, dia mahu menjalani kehidupan dengan tenang selepas bercerai namun ada pihak seolah tidak berpuas hati serta  terus bercerita mengenai dirinya.

“Bila saya tengok apa yang dia (wanita itu) tulis di media sosial itu, bukan saja membabitkan saya tetapi turut menceritakan mengenai keluarga saya, Syamsul dan juga anak-anak.

“Apabila semua bukti itu ada, saya terus tunjuk pada Syamsul dan tanya dia apa nak buat? Kita dah berbaik dan tak ada masalah pun, tetapi orang lain pula ada masalah dengan kita.


“Kalau saya tak buat sesuatu, perkara ini akan berpanjangan dan akan menjejaskan imej saya. Jadi, Syamsul kata, awak buatlah apa yang awak nak buat. Saya okay saja”, katanya.

Dalam pada itu, Puteri Sarah berkata dia turut menghubungi bekas ibu bapa mentuanya mengenai perkara itu dan mereka memberi keizinan untuk berbuat demikian.

“Kali ini saya memang buat betul-betul dan tak akan tarik saman semula. Sebelum ini, saya tarik saman sebab dah capai kata persetujuan dengan Syamsul supaya kami masing-masing boleh hidup dengan tenang dan jalani kehidupan masing-masing,” katanya.