Pasangan ini mula mencuri tumpuan ramai sejak kebelakangan apabila kerap memuatnaik gambar bersama di media sosial dan mencetuskan tanda tanya sama ada mereka benar benar bercinta atau sekadar untuk melariskan drama.

Aiman Hakim Redza yang ditemui di majlis pelancaran drama Sunsilk #SisCuba memberitahu dia sudah mengenali Zahirah MacWilson terlebih dahulu sebelum mereka menjadi pasangan kekasih dan pernah berlakon bersama.


BACA: Aiman Hakim Akui Jujur, Ikhlas Dengan Zahirah

“Tidaklah benda ini bukan gimik. Perhubungan ini memang benar dan jujur. Satu hari nanti kita akan maklumkan secara lebih lanjut. Sebab bagi saya, saya nak kena hormat dia, kalau dia ada bersama lagi bagus”

“Saya perlu menghormati keluarga dia dan keluarga saya juga. Takut nanti akan terjadi salah faham,” katanya.


“Sebenarnya saya sudah pernah berlakon dengan dia, jadi kami berdua telah kenal masing-masing. Sebelum ‘couple’ lagi kami dah memang kenal,” katanya kepada Rotikaya.

Keistimewaan Zahirah di mata Aiman adalah disebabkan sifat kejujuran yang dimiliki Zahirah yang turut popular menerusi drama Jangan Benci Cintaku.

“Istimewanya dia (Zahirah) ialah dia mempunyai sikap jujur, iaitu sifat kejujuran tersendiri olehnya,” kata Aiman secara ringkas. (rtky/h)