Boleh dikatakan ramai yang mengikuti Instagram pelawak Johan dan Ozlynn Waty untuk melihat telatah mereka anak beranak yang memang menghiburkan. Malah, ramai yang menjadikan keluarga ini contoh dalam mendidik anak-anak.

Baru-baru ini, Ozlynn mendedahkan dia menerima banyak mesej daripada remaja yang berkongsikan masalah keluarga serta teringin untuk mempunyai ibu bapa seperti mereka. Ada yang meluahkan rasa sedih kerana tidak pernah diajar mengaji oleh ibu bapa.


BACA: Ini Punca Ozlyn Mahu Lipat-Lipat Johan

“Kami menerima pelbagai luahan menerusi komen dan mesej peribadi. Kata mereka, seronok jika dapat ibu dan bapa seperti kami. Ada juga yang sedih apabila tidak pernah diajar mengaji.

“Apabila membuat luahan sebegitu, menjadi tanggungjawab saya untuk menasihati mereka. Setiap ibu dan bapa ada cara didikan tersendiri. Jadi, usah dibanding-bandingkan kerana manusia diberi sifat dan sikap berbeza.

“Saya meminta mereka hanya mengikut teladan baik ditunjukkan ibu bapa masing-masing, bukan sesuatu yang tidak elok,” katanya kepada BH Online.

Ozlynn berkata dia turut menasihati remaja-remaja tersebut untuk belajar mengaji dengan sesiapa sahaja dan mengubah diri mereka sendiri jika berazam untuk menjadi insan lebih baik.

“Belajarlah mengaji daripada sesiapa. Saya amat berharap, sekurang-kurangnya nasihat saya diambil bagi menguatkan diri masing-masing kerana ujian Tuhan tidak sama,” katanya.

Suka sangat tengok Johan dan Ozlynn didik anak-anak mereka. Paling suka bila tengok mereka solat jemaah bersama setiap hari. Diharap setiap perkongsian mereka dapat dijadikan contoh buat ibu bapa diluar sana.