Sejak semalam tular gambar mesra pelakon utama drama Setelah Ku Dimiliki, Zul Ariffin dan Intan Najuwa yang menimbulkan rasa kurang senang netizen. Malah, ada yang mendakwa gambar berkenaan adalah gimik untuk menaikkan rating drama tersebut.

Bagaimanapun, pengarah drama tersebut, Osman Ali mengakui sangat terkejut dengan gambar yang tular itu dan menafikan dakwaan kononnya gambar itu sebahagian daripada gimik.


BACA: Foto Babak Panas Zul Ariffin, Intan Najuwa Tersebar

Menurutnya lagi, dia tidak berada di lokasi ketika penggambaran montaj bulan madu membabitkan watak Adriz dan Sarra. Jelasnya lagi, tiada langsung babak aksi mesra itu dalam adegan drama.

“Saya berada di Kuala Lumpur kerana ada urusan dan tanggungjawab pengarahan untuk montaj berkenaan diserahkan kepada penolong pengarah, Jai Nadxaman.

“Apa pun, saya terkilan kenapa ada pihak sengaja nak sebar dan tularkan gambar berkenaan. Saya kalau boleh tidak mahu ada elemen sebegitu dalam drama.


“Bagaimanapun, saya sudah dapatkan kepastian daripada semua pihak yang terbabit di lokasi dan jelas tiada langsung penggambaran terbabit dalam adegan drama Setelah Ku Dimiliki,” katanya kepada Harian Metro.

Dalam pada itu, penolong pengarah Jai Nadxaman mengakui dia sebenarnya melakukan dua versi penggambaran bagaimanapun tidak menyelitkan adegan mesra seperti dalam gambar yang tular itu.

“Saya ‘shoot’ dua versi bagaimanapun babak masih sama iaitu hanya berlari berkejaran di tepi pantai. Saya terpaksa ‘shoot’ versi kedua kerana pantai versi pertama kurang menarik.

“Gambar mesra dalam laut itu tidak ada dalam ‘footage’ kamera kami dan saya tidak tahu apa-apa mengenai gambar berkenaan. Tidak ada adegan seperti itu dalam montaj bulan madu dirakamkan,” katanya.