Tampil bersuara mengenai isu perkhidmatannya yang akan diberhentikan tidak lama lagi, pembantu peribadi usahawan kosmetik Datuk Seri Aliff Syukri iaitu Melati Abdul Ghani menganggap rezekinya hanya setakat itu sahaja.

Akui tidak kisah apabila diberhentikan, Melati memuat naik notis pemberitahuan diberhentikan kerja yang terima menerusi Instagramnya susulan banyak pertanyaan dan khabar angin tidak betul tentang perkara itu.


BACA: Demi Anak-Anak, Aliff Syukri Mahu Berubah Jadi Lebih Matang

“Banyak sangat pertanyaan dan khabar angin yang tak betul kenapa saya berhenti. Anda baca sendirilah saya malas nak cerita banyak. Kalau cerita dongeng mungkin boleh direka-reka dan seronok dibaca.

“Saya tak kisah pun kena buang kerja sebab bagi saya, saya selalu yakin dengan rezeki Allah. Allah taburkan rezeki luas di dunia ini tinggal kita rajin dan malas saja nak mencari,” tulisnya.


Menerusi notis berkenaan, Melati diberhentikan tugasnya di Aliff Syukri Legacy Sdn. Bhd. ekoran penurunan jualan yang menyebabkan kerugian syarikat. Difahamkan, perkhidmatan Melati bakal berakhir pada 5 Ogos 2020 depan.

Dalam pada itu, Melati bagaimanapun berkata dia tersinggung apabila ada pihak yang mempersoalkan punca dia diberhentikan. Ujarnya, dia sudah melakukan yang terbaik dan meminta orang ramai mendoakan yang terbaik untuknya.

“Biasa, orang bawahan akan sentiasa dipandang bawah dan sentiasa dicampak kesalahan. Kadang-kadang kita ni orang bawahan nak tuntut hak kita pun masih dianggap salah. Yang ada duit sajalah yang tak salah.

“Kita dah berikan yang terbaik, perkhidmatn bertahun-tahun yang terbaik, tanpa kira siang malam, penat lelah. Tapi bila kita tidak lagi diperlukan inilah risiko yang bakal kita hadapi.

“Saya doakan kat luar sana kalau ada yang senasib dengan saya, korang jangan sedih atau putus asa,” tambahnya.

Untuk pengetahuan anda, Melati atau lebih mesra disapa Kak Mel antara pembantu peribadi yang paling lama berkhidmat dengan Aliff Syukri.