Kalau anda perasan, bila adanya house tour di rumah artis, pasti mata kita akan terpegun dengan kecantikan serta kekemasan dan susun atur perabot atau kabinet di dalam rumah mereka kan? Betul-betul adore tau. Sangat nampak eksklusif dan mewah!

Kalau dah tengok rumah orang yang cantik dan kemas ni, terus terasa nak buat macam tu juga kan? Suka tengok dekorasi rumah dorang ni. Memang cantik gais. Tapi tulah, nak rumah cantik dan tersusun mestilah kena cari pakar dalam bidang ini. Kalau tak memang kelaut jadinya!


Kami ada juga ternampak beberapa artis di negara kita ini menggunakan khidmat pakar dalam mencantikkan rumah dan juga menyusun atur rumah mereka. Yelah tak semua pakar dalam bidang tertentu kan? Nak juga tahu siapa yang selalu menghiasi rumah artis kita ni. Tapi sebelum tu, jom kita lihat dulu artis mana yang ada rumah cantik sangat ni.

1. Saharul Ridzwan & Deena Emir

Bukan satu bahagian rumah je tapi keseluruhan rumah di renovate oleh pelakon Saharul Ridwan ini kepada isteri kesayangannya, Deena Emir. Pergh berbunga-bunga lah hati si Deena bila suami buat surprise macam ni kan?


Dah tak nak cakap banyak, anda tengok sendiri lah, journey dia bersama team di video bawah ni. Dari mula sampai akhir, memang padu gais!

2. Amar Baharin & Amyra Rosli

Siapa tak kenal dengan pasangan merpati dua sejoli ini kan? Suka betul kami kalau tengok dorang ni. Amar Baharin pun ada buat surprise juga untuk Amyra Rosli, isteri kesayangannnya tu. Senyum sampai telinga Amyra.

Siapa je tak suka kalau rumah baru yang kosong telah dihiasi dengan kabinet yang semuanya cantik dan kemas! Pandai Amar pilih pakar ye, ahaks.

3. Aiman Hakim Ridza & Zahirah Macwilson

Pasangan hot ini pun tak ketinggalan untuk menghiasi rumah mereka. Kalau anda lihat dapur rumah dorang confirm mood nak memasak tu datang, haha.

Sumpah cantik gila kan gais dengan hiasan dan juga kabinet yang dorang atur dan pilih ni. Sangat praktikal! Anda kena masukkan dalam wishlist anda nak dapur macam ni, bila lagi kan? Barulah boleh senyum macam Zahirah ni!

4. Nadzmi Adhwa & Ardell Aryana

Sama cantik sama padan. Comel je kalau lihat pasangan ini. Demi isteri tersayang, Nadzmi Adhwa pun nak cari dapur yang terbaik untuk si isterinya. Anda tengok video di bawah ini, mana satu pilihan hati Nadzmi Adhwa.

Ardell pun approved dapat dapur macam ni. Kalau anda nak tahu tip paling penting untuk menghias dapur adalah pemilihan perabot dan kabinet atau rak yang sesuai dengan saiz dapur anda. Barulah ngam!

5. Elfira Loy

Tengok kitchen showroom dengan Elfira Loy pun dah jatuh cinta, ini tak tahu lah kalau ada di dapur rumah sendiri ni, confirm tak pergi kemana dah. Tiada lagi makan di luar, agituwww. Haha.

Elfira Loy pun suka nak hias dapur bagi cantik tau. Dengan dekorasi yang mengancam ini, pastinya puas hati bila tengok dapur yang menjadi pilihan Elfira Loy ni. Jom kita tengok sama-sama!

Ini Pakarnya!

Macam mana gais, on tak on rumah artis kita ni? Cantik dan nampak kemas je. Bila lah kita nak dapat rumah camtu kan?

Sumpah kami jatuh cinta dengan perabot, kabinet dan juga susun atur di rumah mereka. Paling bestnya, kabinet yang digunakan Unity Kitchen pun sangat berkualiti. Untuk dapur, Unity Kitchen menggunakan panel belakang anti lipas. Wah, memang lipas tak berani nak ganggu dapur anda dah la lepasni, hehe.

Kalau anda nak tahu, artis kita semua ni menggunakan khidmat pakar Unity Kitchen. Mereka ini adalah antara syarikat kabinet yang dipilih oleh artis terbanyak di Malaysia tau.

Sebab ramai artis memilih Unity Kitchen ni kerana mereka sukakan perkhidmatan dan juga kualiti produk dari Unity Kitchen ni. Hampir 100% kepuasan daripada pemilik rumah dan artis untuk mereka, wow!

Satu lagi gais, Unity Kitchen juga menggunakan khidmat percuma drawing untuk anda selain pengukuran dan anggaran percuma di rumah anda atau lawat Unity showroom. Tak hairan lah mereka menjadi pilihan artis kita.

Ini baru sebahagian artis yang menggunakan khidmat mereka tau. Sebenarnya ramai lagi artis yang suka sangat dengan Unity Kitchen ni. Ada ramai artis popular sedang berbincang dengan Unity Kitchen. Tahun depan anda boleh lihat ramai lagi artis popular memilih Unity Kitchen #ChooseUnity. Nak tahu siapa, boleh klik link ini. Mungkin anda juga boleh dapatkan ilham daripada dekorasi di rumah mereka ni.

Oh ya, kalau anda nak tahu, pekerja di Unity Kitchen ni 100% dari Malaysia dalam industri kabinet ni. Semua kerja mereka memang smooth habis. Love betul. Kalau anda tengok video-video di atas tu tadi, anda dah boleh tahu dah cara kerja mereka macam mana. Sangat puas hati!

Ha alang-alang nak tambah perabot di rumah tu anda boleh je dapatkan di Unity Kitchen. Anda boleh dapatkan Kerusi Urut OGAWA Mysofa bernilai RM5,999 secara percuma dengan pembelian kabinet RM18,000 ke atas atau percuma Kerusi Urut OGAWA iMelody bernilai RM9,899 dengan pembelian kabinet RM28,000 ke atas!

Jangan ditunggu lagi, jom booking sekarang! Sampai 31 Disember ni je tau. Cepat sebelum jadual ditempah sepenuhnya!

Diharapkan, perkongsian ini dapat membantu anda ada idea untuk menghias rumah supaya nampak lebih cantik dan tersusun. Bila susun atur ruang tamu yang cantik, kita sendiri pun berpuas hati. Tak pandai susun tak mengapa, Unity Kitchen ada untuk anda!