Sudah lebih dua bulan melayari bahtera alam rumah tangga, namun masih ramai yang belum boleh move on dengan kisah cinta pelakon serta pengacara terkenal Mira Filzah dan suaminya Wan Emir Astar.

Sejak berkongsikan video momen mereka di YouTube, keharmonian rumah tangga mereka dan sering menjadi perhatian netizen yang menyifatkan pasangan itu sangat romantis dan penuh dengan kasih sayang.


BACA: Dua Bulan Kahwin, Mira Filzah Sedang Belajar Mengenali Suami

Baru-baru ini, pasangan itu sekali lagi menjadi bualan ramai apabila netizen berkongsikan di Twitter video yang dikongsikan Mira di Insta Story panggilan ‘bubu’ buat suaminya. Panggilan manja itu menjadi perhatian apabila netizen menyangkakan Bubu itu nama kucing mereka.

Malah, ada netizen mengakui turut menggunakan panggilan ‘Bubu’ kepada pasangan mereka. Malah, ada netizen menjelaskan panggilan tersebut dieja dengan ‘Boo boo’ bukan ‘Bubu’ seperti yang mereka sangkakan.


Dalam pada itu ada yang berseloroh mengatakan adakah ‘Bubu’ itu alat untuk menampak ikan dan selepas ini bolehlah memanggil pasangan dengan nama jala, jaring dan pukat. Sementara itu, ada yang tertanya-tanya apa nama manja Mira yang dipanggil suaminya.