Perkongsian pengarah terkenal, Michael Ang menjadi perhatian tidak bersetuju dengan golongan yang gemar merendah-rendahkan orang lain hanya kerana jenis kereta yang mereka gunakan.

Menerusi perkongsian di Instagram itu, Michael atau lebih mesra disapa Mike berkata kereta murah atau mahal fungsinya tetap sama untuk memudahkan kita ke satu lokasi ke lokasi yang lain.


BACA: “Lepas Ni Kena Ambil Watak Penyondol Bertudung & Acah Suci” – Michael Ang

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Michael Ang (@michaelang38)

“Tak baik cakap kereta orang najis. Pada saya, kereta hanya untuk bawa aku ke point A ke point B. Asalkan ada radio dan penghawa dingin, dah okay,” tulisnya.

Malah, Mike berkata mereka yang jika uruskan kewangan akan memilih untuk memiliki rumah terlebih dahulu daripada membeli kereta mewah.


“Yang mampu tu beli la kereta apa yang korang nak tapi jangan pakai kereta mahal-mahal yang memekak tapi rumah hanya sewa. Itu baru namanya manusia berotak najis,” katanya.

Diruangan komen, rata-rata netizen bersetuju dengan pendapat Mike itu dimana ramai yang berlagak dengan kereta mewah tetapi tinggal di rumah sewa.

Baru-baru ini hangat diperkatakan mengenai suami kepada pelakon Fatin Afeefa iaitu Aliff Awang yang dikecam teruk selepas didakwa menghina kereta jenis bukan supercar pada sebuah acara pertunjukan kereta.

Bagaimanapun, suami kepada pelakon itu membuat permohonan maaf serta menjelaskan video tersebut diambil secara spontan dan  tiada niat untuk menjatuhkan nama mana-mana pihak.