fbpx

Pak Ya Mahu Saman Lan Pet Pet

Trauma dengan kejadian yang berlaku, pengawal keselamatan, Yahya Manap sedang mempertimbangkan keputusan untuk menyaman pelawak yang dikenali Lan Pet Pet yang membelasahnya semalam di Taman Acacia di Nilai, kelmarin.

BACA: Pelawak Belasah Pak Guard Dibebaskan Dengan Jaminan Polis

“Sehingga hari ini, badan saya masih berasa sakit dan pening kepala kerana sukar tidur. Pemikiran saya kusut dan tidak dapat berfikir dengan baik. Saya hanya berehat dan makan ubat. Mujur ada isteri dan anak yang menjaga”

Jelas Yahya, buat masa ini beliau diberi cuti sakit selama tiga hari oleh pihak Hospital Tuanku Ja’afar Seremban. Namun jika tiada perubahan, Yahya terpaksa mendapat rawatan susulan.

“Perbuatan dia (pelawak) saya boleh maafkan, tapi kesan akibat perbuatannya itu masih terasa sehingga hari ini. Saya mungkin akan ambil tindakan saman tapi bergantung kepada keputusan keluarga,” jelasnya.

Ditanya sama ada Lan ada menghubunginya untuk memohon maaf, Yahya berkata, setakat ini pihak mereka tidak menghubunginya. Malah Yahya berkata beliau masih belum bersedih untuk berjumpa dengannya. (rtky/w)