fbpx

Nur Sajat Bengang Wartawan Dedah Nama Sebenar

Umum sedia maklum, status jantina Nur Sajat masih lagi menjadi tanda tanya, walaupun melibatkan pihak Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) sejak Januari lalu.

Namun, semalam kecoh di media sosial mengenai usahawan kosmetik itu apabila dia didakwa di mahkamah atas kesalahan gagal membayar cukai GST dan turut tular nama lelakinya iaitu Muhammad Sajjad Bin Kamaruz Zaman yang terpapar di senarai kes di Mahkamah Sesyen Shah Alam.

BACA: Sajat Gagal Serahkan Kad Pengenalan Kepada Mahkamah

Berikutan itu, rata-rata laporan akhbar, radio dan di kaca TV menyebut nama sebenarnya ketika menyampaikan berita atau informasi berkaitan kes berkenaan.

Hari ini menerusi akaun Instagramnya, Sajat meluahkan rasa bengang dan tidak puas hati apabila nama lelakinya disebut dan dipaparkan kepada umum. Sajat berkata semua itu hanyalah fitnah dan wartawan menyampaikan informasi yang tidak benar hanya untuk menguntungkan cerita mereka sahaja.

https://www.instagram.com/p/Brl11FMju7C/?utm_source=ig_embed

Bagaimanapun, seorang wartawan yang membuat liputan mengenai kes Sajat itu tampil mendedahkan perkara sebenar. Ujar wartawan tersebut, tugas mereka hanya menulis berdasarkan fakta.

Wartawan itu juga turut mendedahkan, pembantu peribadi Sajat menghubunginya dan merayu-rayu agar menarik semula nama Muhammad Sajjad Kamaruz Zaman dalam mana-mana berita.

Diruangan komen, rata-rata netizen meluahkan rasa menyampah dengan sikap Nur Sajat yang masih menafikan status jantinanya itu. Netizen turut mempertikaikan tindakan Sajat yang menyalahkan wartawan kerana mereka mendapat maklumat daripada sumber yang sahih.

Ramai netizen mengatakan tidak mungkin mahkamah memberikan info yang salah. Apa pun, kita doakan yang baik-baik untuk Sajat agar terbuka hatinya untuk berubah suatu hari nanti.