fbpx

Noor Kartini Mohon Maaf Kepada Sultan Johor

Sejak semalam hangat diperkatakan mengenai perkongsian ibu selebriti popular Neelofa iaitu Datin Noor Kartini yang dipercayai mempertikaikan titah Sultan Johor, Sultan Ibrahim Sultan Iskandar.

Perkongsian itu mencetuskan tanda tanya netizen, malah Tungku Temenggong Johor, Tunku Idris Iskandar Sultan Ibrahim turut berkongsikan muat naik tular itu.

BACA: “Kita Kena Selalu Duduk Di Bawah, Jangan Cabar Ego Lelaki” – Noor Kartini

Tampil menjelaskan situasi sebenar perkara itu, Noor Kartini berkata ianya merupakan kecuaian salah seorang pekerja yang menguruskan media sosialnya itu.

“Berhubung tangkap layar daripada media sosial (IG Story) saya yang tersebar berkenaan sistem Raja Berpelembagaan di Malaysia, saya ingin jelaskan perkara tersebut berlaku di atas kecuaian salah seorang pekerja saya yang mempunyai akses kepada Instagram saya.

“Individu tersebut merupakan pengurus media sosial di Noor Khan International Sdn Bhd secara tidak sengaja telah memuat naik Insta Story tanpa sedar menggunakan akaun saya,” katanya.

Kata Kartini lagi, dia juga telah membuat laporan polis berhubung perkara tersebut dan akan memberi kerjasama sepenuhnya.

Menerusi entri dimuat naik di Instagram, Kartini turut memohon maaf kepada Sultan Johor di atas kecuaian yang dilakukan oleh pekerjanya itu.