fbpx

Netizen Sokong Haneesya Hanee Bidas Penyokong Sajat

Kecoh betul mengenai isu Nur Sajat yang berpakaian wanita dan bertelekung seperti jemaah wanita ketika menunaikan ibadah umrah. Malah, ramai yang meluahkan rasa tidak puas hati di atas tindakannya itu yang berani mempersendakan agama.

Power Geng! Sunway Pyramid Dah Ada Ruang Komersial Baharu

Semakin canggih dan lebih selesa lepas ni bila korang jejak kaki di Sunway Pyramid. Kalau korang nak tahu, menjelang suku keempat tahun ini, Sunway Pyramid akan berwajah baru dengan pengenalan Oasis sebagai ruang runcitnya! Awesome...

Baca Lagi

Bagaimanapun, ada segelintir penyokong Sajat mempertahankan usahawan tersebut dengan mengatakan dia seorang Muslim dan tiada salahnya ke Mekah. Perkara itu mendapat perhatian Haneesya Hanee yang turut memberikan pandangannya.

BACA: Selepas Berlakon, Haneesya Hanee Bakal Bergelar Penyanyi

Meskipun sebelum ini pernah terpalit dengan kontroversi panas, namun Haneesya berkata ramai yang bimbang jika Sajat telah menjejaskan ibadah orang lain. Menurutnya, dalam solat lelaki tidak boleh duduk satu saf bersama wanita.

Ujarnya lagi, saf wanita boleh terputus sebab adanya lelaki dan solat mereka boleh terbatal. Haneesya berkata lagi, mereka yang mengecam Sajat bukan kerena mereka benci tetapi soal ibadah bukan perkara boleh dibuat main.

Seperti sudah dijangka, masih ada yang berpihak pada usahawan kosmetik itu serta tidak bersetuju status jantinya dipersoal dan dikritik. Malah, netizen tersebut turut mempersoalkan mengapa ramai yang terus mengecam Sajat.

Tidak hanya berdiam diri, Haneesya tampil menyelar penyokong Sajat itu dengan menekankan bahawa Sajat adalah seorang lelaki dan tindakannya solat di tempat wanita boleh mendatangkan kesusahan kepada jemaah wanita lain.

Perkongsian Haneesya itu mendapat pelbagai reaksi daripada netizen yang menyokong jawapan yang berikan oleh model tersebut. Malah ada netizen mengatakan, meskipun mereka tidak suka dengan Haneesya namun bersetuju dengan kritikan yang diberikan mengenai isu Sajat.