fbpx

Netizen Persoal Aeril Zafrel Biar Isteri Keluar Beli Keperluan

Umum mengetahui sepanjang tempoh Perintah Kawalan Pergerakan sehigga 31 Mac ini, hanya seorang sahaja dibenarkan keluar untuk membeli barangan keperluan dan antara yang menjadi keutamaan adalah ketua keluarga.

Bagaimanapun menerusi Instagram, Wawa Zainal akui terpaksa keluar untuk mencari barangan keperluan. Malah Wawa berkata dia turut membuat persiapan perlindungan ke atas dirinya dan seolah-olah nak pergi berperang dengan memakai topeng muka serta berbaju hujan.

BACA: Wawa Zainal Mahu Anak Bertudung Bila Sampai Masa

Namun, lain pula yang menjadi perhatian netizen yang mempersoalkan mengapa tidak suaminya Aeril Zafrel sahaja keluar membeli barangan keperluan tersebut. Malah, ada yang bertanyakan adakah Aeril tiada di rumah.

Komen netizen tersebut mendapat perhatian Wawa yang tampil menjelaskan keadaan sebenar. Ujarnya, jika Aeril yang pergi bimbang terpaksa duduk lama di pasaraya kerana perlu mencari barang yang perlu di beli.

Apa pun Wawa dah jelaskan mengapa dia yang keluar membeli barangan keperluan. Rasanya dalam tempoh Perintah Kawalan Pergerakan ini ramai suami yang sampai telefon isteri tanpa henti di pasaranya dek kerana tak tahu barang apa yang perlu dibeli.