fbpx

Nelly Kata 50% Hadirin Konsert Suara Kami Tidak Tahu Berbahasa Inggeris

Konsert julung kali Suara Kami 2011 baru sahaja berakhir & kami kepenatan dalam enjoy.

Power Geng! Sunway Pyramid Dah Ada Ruang Komersial Baharu

Semakin canggih dan lebih selesa lepas ni bila korang jejak kaki di Sunway Pyramid. Kalau korang nak tahu, menjelang suku keempat tahun ini, Sunway Pyramid akan berwajah baru dengan pengenalan Oasis sebagai ruang runcitnya! Awesome...

Baca Lagi

Ketika ini kami sedang melakukan post-mortem ringkas sebelum pulang,  namun ada cerita yang mahu kami sampaikan.

Tamat sahaja persembahan Nelly di konsert Suara Kami tadi, beliau menulis sesuatu yang menimbulkan rasa kurang senang di hati peminat Malaysia.

Nelly meluahkan rasa kagum melalui Twitter (@Nelly_Mo) dengan hadirin Suara Kami 2011 yang mampu menyanyi bersama walaupun ‘50% daripada mereka tidak mampu berbahasa Inggeris’.

Kata kata Nelly terus sahaja di’kritik oleh mereka di Twitter dan membalas yang bahasa Inggeris adalah bahasa kedua Malaysia dan majoriti rakyat Malaysia mampu berbahasa Inggeris dengan baik.

Menyedari kesilapan fakta yang beliau ada, Nelly dengan pantas memohon maaf kepada rakyat Malaysia atas kesilapan tersebut. Namun kenyataan sebelum itu masih tidak dapat di’terima rakyat Malaysia.

Kenyataan Nelly tentang penguasaan bahasa Inggeris rakyat Malaysia yang kontroversi selepas ini. Perbualan Nelly dan mereka di Twitter masih berlangsung. Enjoice

Gambar terima kasih kepada jurufoto kami Abdus Fauzi. Awesome! More to come. Stay tuned!