Masih tidak habis lagi isu mengenai tudung jenama Naelofar Jihab milik pelakon dan pengacara, Neelofa, kini timbul dakwaan yang mengatakan bahawa pengeluaran produk muslimah tersebut dilakukan di Vietnam dan bukannya di Malaysia.

BACA: Neelofa, Rizalman Gaduh Kerana Hashtag Di Instagram?


“Kebanyakkan produk tiruan Naelofar Hijab dibuat dari Vietnam manakala yang asli adalah sepenuhnya hasil kerja rakyat tempatan. Kadang-kadang pelanggan pun terkeliru dan tertipu kerana membeli secara online tetapi perbandingan kualiti dan jenis fabrik digunakan adalah berbeza,” katanya kepada mStar Online.

Selain itu, Neelofa juga telah mengambil tindakan terhadap beberapa peniaga menjual jenama tudung Naelofar yang diciplak. Nampaknya Neelofa memang betul-betul berperang memerangi cetak rompak jenamanya sendiri ini.

“Kami di Naelofar Hijab mempunyai pasukan khas untuk mengenal pasti pihak-pihak yang menjual produk ‘ciplak’ selain menggunakan nama dan wajah saya bagi memperdaya orang ramai. Setakat ini kami telah mengambil tindakan terhadap beberapa peniaga yang melakukan perbuatan tersebut,” katanya. (rtky/s)