Selebriti popular, Noor Neelofa mendedahkan suaminya, pendakwah bebas PU Riz atau Haris Ismail pernah meluahkan rasa bimbang mengenai soal memasak sebelum mereka berkahwin.

Menerusi satu video dikongsikan di aplikasi TikTok, PU Riz menjawab soalan diajukan oleh peminat Neelofa yang bertanyakan sama ada bekas pengacara MeleTOP itu pandai memasak atau tidak.


BACA: PU Riz Beri Lampu Hijau Neelofa Kembali Aktif Bidang Seni

@ainun.umirah

@neelofa pandai lah masak kan. Tgk @hrisbismail semakin berisi tu?#neelofa #harisismail #fyp #fyp? #foryoupage #CaptureRamadanSpark

? Funny – Gold-Tiger

PU Riz meluahkan rasa syukur makanan disediakan isterinya sedap dan memuji hidangan yang dimasak oleh Neelofa sama seperti makan di restoran.

Bagaimanapun, PU Riz mengakui pernah terfikir Neelofa tidak pandai memasak apatah lagi melihat kehidupan isterinya yang sebelum ini sibuk dan sering ke luar negara.


“Ada orang tanya Lofa masak sedap tak? Huu sedap.. Alhamdulillah. Saya antara banyak benda yang takut pasal masak la. Lofa ini pandai ke tak masak? Melihat kepada kehidupan yang sibuk travel ke sana sini,” katanya.

Dalam pada itu, PU Riz turut berseloroh berat badannya naik kerana setiap hari menikmati hidangan air tangan isterinya.

“Tapi alhamdulillah. Sekarang ini saya rasa macam makan kat kedai hari-hari. Bagus la.. Badan pun dah naik,” katanya.

Neelofa dan Haris mendirikan rumah tangga di sebuah hotel terkemuka di ibu negara pada 27 Mac tahun lalu. Pasangan itu dikurniakan seorang anak lelaki, Muhammad Bilal pada 29 Januari lalu.