Pelakon Anna Jobling berkata dia tidak pernah menjangkakan apa-apa daripada projek Melur Untuk Firdaus serta tidak boleh menghalang jika ada yang tidak suka drama itu berlanjutan hingga ke musim kedua.

Memetik Kosmo, Anna turut menyarankan supaya tidak menonton jika tidak tidak suka dengan drama lakonannya itu.


BACA: “Ingatkan Bibik Dia…” – Ibu Dihina, Anna Jobling Kecewa Komen Biadab Netizen

“Saya selalu cakap pada diri yang saya tak pernah jangka apa-apa daripada projek Melur Untuk Firdaus. Saya tahu ada yang suka dan pada masa sama, ada yang tak suka drama ini berlanjutan sampai ke musim kedua,” katanya.

Menurut Anna lagi, dia mengakui bukan mudah untuk puaskan hati semua pihak apatah lagi ada yang mengatakan drama tersebut tidak logik.

“Saya percaya, kita tak boleh puaskan hati semua orang apabila orang cakap cerita Melur Untuk Firdaus tak logik apa semua. Orang tetap akan kecam dan itu adalah fakta yang tak boleh dielakkan,” katanya.


Dalam pada itu, Anna berkata Melur Untuk Firdaus 2 ini dibuat rentetan daripada permintaan peminat daripada musim pertama.

Malah, Anna berkata ada merasakan drama tersebut memualkan serta memberikan nasihat supaya tidak menontonnya jika tidak suka.

“Saya juga percaya, ada yang cakap cerita ini ‘cringey’ (memualkan) mungkin dari segi dialog dan hal lain. Nasihat saya, kalau tak suka, tak payah tengok.

“Kami buat cerita ini rentetan daripada permintaan peminat musim pertama.Itu sebab mengapa Melur Untuk Firdaus sampai ke musim kedua,” katanya.