Baru-baru ini tular video di aplikasi TikTok memaparkan beberapa keping gambar pelakon berdarah campuran, Anna Jobling bersama ibunya yang menjadi perhatian ramai.

Video tersebut mendapat pelbagai reaksi daripada netizen dimana ramai tidak menyangka wanita itu merupakan ibu kandung kepada pelakon berkenaan.


BACA: Anna Jobling Simpati Meerqeen Dikecam Netizen

@bobbaskyy2

mother is everything #annajobling

? THE SHADE – Rex Orange County

Lebih kesal, ada segelintir netizen menyangkakan wanita di dalam gambar itu merupakan pembantu rumahnya atau pun bibik. 

Malah, ada yang bermulut celupar mendakwa pelakon itu merupakan anak angkat kerana tidak memiliki wajah seiras ibunya. 


Memetik Xtra, Anna mengakui sedih membaca komen negatif yang dilemparkan netizen terhadap ibunya sedangkan ibynya itdak pernah mengusik orang lain.

Bagaimanapun, Anna meluahkan rasa syukur kerana ibunya seorang yang kuat dan tidak peduli dengan apa diperkatakan ramai kerana apa yang penting adalah untuk memberi fokus pada dirinya.

@xtra_my

Ha! ? Netizen jahat mulut kutuk ibu Anna tu, dengar sini apa yang empunya badan nak cakap! ???? ???#xtratonton ?????#artismalaysia #xtra #viral #beritaterkini #tonton #motifviral #malaysia #makcikbawang #tontonmy #trending #news

? original sound – XTRA – XTRA

“Jauh di sudut hati, saya memang sedih. Ibu saya tak buat apa-apa pun. Mungkin sebab saya seorang pelakon dan dikenali umum, wargamaya merasakan mereka ada hak nak komen apa sahaja mengenai saya. Nak buat macam mana, mereka ada mulut jadi mereka tak akan berhenti bercakap.

“Saya bersyukur kerana ibu saya seorang wanita yang kuat. Dia tak kisah pun dan dia hanya memberikan sepenuh perhatian kepada saya. Saya juga dikelilingi peminat yang tak penat menyokong,” katanya.