fbpx

Naim Daniel Gelar Anti Vaksin Jenis ‘Tak Malu’

Umum mengetahui, negara kini sedang bekerja keras dengan program vaksinasi untuk hampir menuju ke arah imuniti kelompok dalam menangani pandemik Covid-19.

Bagaimanapun, penyanyi Naim Daniel yang pelik dengan golongan yang tolak vaksin namun mahu mendapat layanan sama rata dengan penerima vaksinasi lengkap.

BACA: Naim Daniel Buka Food Bank Bantu Orang Susah

Naim berkata golongan anti vaksin seharusnya sedar mengenai kepentingan mengambil vaksin dimana ia adalah satu cara untuk menjaga nyawa sendiri serta orang sekeliling.

“Memang ia satu pilihan dan hak masing-masing. Tapi untuk menjaga nyawa, ia menjadi perkara wajib. Lagi pun kita dah disajikan dengan pelbagai input mengenai vaksin.

“Ia juga salah satu langkah untuk kita sama-sama membanteras Covid-19. Jadi janganlah pentingkan diri, apa yang kita lakukan untuk menjaga nyawa,” katanya.

Sebelum ini, Naim ada memuat naik status di Twitter menggelar golongan anti vaksin tidak tahu mahu kerana mahukan kelebihan seperti individu yang sudah lengkap vaksin.

Dalam pada itu, Naim berkata dia akan terus menggunakan platform media sosialnya untuk menyebarkan maklumat dan mesej positif kepada orang ramai.

“Sampaikan mesej yang sepatutunya sebagai tanggungjawab kepada masyarakat. Sebagai orang dikenali kita kena pastikan kita sebarkan benda baik. Jadi saya harap semua rakan selebriti gunakan platform untuk buat benda baik,” katanya.