Nampaknya giliran penyanyi dan pelakon Nabila Razali pula dipersoal netizen apabila dibenarkan merakam ketika menerima suntikan vaksin di Pusat Pemberian Vaksin (PPV), Universiti Malaya (UM), semalam.

Hasil tinjauan di ruangan komen, ada segelintir netizen meluahkan rasa tidak puas hati kerana mereka tidak dibenarkan mengambil video seperti yang dilakukan oleh Nabila.


BACA: Peminat Tegur Tudung Senteng Nabila Razali

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ??? (@nabila.razali)

Kata netizen lagi, ada yang ditegur apabila mahu merakam video namun artis pula tiada masalah untuk berbuat demikian serta mendakwa petugas kesihatan bersikap pilih kasih.

Dalam pada itu, tindakan Nabila membawa bantal berbentuk dinosour juga turut menjadi buah mulut netizen yang mempersoalkan apa keperluan membawa batal tersebut.


“Kenapa perlu bawa benda alah (bantal) tu? bantal tu saja berapa banyak virus boleh melekat. Apa faedah eh? tak pasal-pasal nanti ramai pula bawa bantal,” tulis netizen.

Terdahulu, pelakon Fasha Sandha dikecam dan dipersoal netizen kerana dapat merakam proses vaksinasi namun tidak dibenarkan bagi segelintir rakyat.