fbpx

Nabil Ahmad Sindir Azwan Ali Kembali Mengacara?

Pengacara Gegar Vaganza musim ketujuh (GV7) iaitu Nabil Ahmad menjadi bualan ramai di laman Twitter apabila rata-rata netizen mengecamnya gara-gara tindakannya memerli Azwan Ali yang kini kembali dalam dunia pengacaraan.

Tindakan Nabil mengeluarkan ayat berkaitan ‘selfie stick’ yang sememangnya sinonim dengan Azwan atau lebih dikenali sebagai Diva AA ketika di konsert GV7 semalam disifatkan biadap dan kurang ajar oleh netizen.

BACA: Nabil Ahmad Dipanggil SPRM Berhubung Isu Macau Scam

https://twitter.com/IniAlannn/status/1328005412176547841?

“Not my level, shut up! (Bukan tahap saya, diam) Orang selalu pegang ‘selfie stick’ tiba-tiba pegang mikrofon, jadi macam itulah,” katanya.

Meskipun tidak menujukan kenyataan itu ditujukan kepada mana-mana individu, namun netizen pantas membuat spekulasi Nabil seperti meniru gaya Azwan Ali.

Perkara itu sekaligus menimbulkan rasa tidak puas hati di kalangan netizen. Netizen turut mengkritik pengacara itu dengan mengatakan bahawa dia yang baru pegang mikrofon jika  dibanding dengan Azwan Ali yang sudah lama dalam industri.

Kata netizen lagi, meskipun Azwan Ali sudah lama tidak menjadi pengacara ataupun memegang mikrofon namun pengacaraannya jauh lebih baik daripada Nabil. Netizen turut meminta Nabil supaya tidak bongkak meskipun sudah lama bergelar pengacara.

Dalam pada itu, rata-rata netizen berharap Nabil akan membuat permohonan maaf secara terbuka kerana mengeluarkan kata-kata sindiran berkenaan.