fbpx

Mira Filzah Perlekeh Kerjaya Gadis Pejabat?

Mengakui mahu mencari kelainan dari segi kerjaya, Mira Filzah ada berkongsi serba sedikit tentang perwatakan serta pencapaian akademik beliau didalam majalah Intrend. Namun Mira dikecam hebat apabila beliau menyatakan tidak mahu terikat dengan kerja di pejabat kerana menganggap kerjaya itu sebagai sesuatu yang membosankan buat dirinya.

Mantap! Kali Ini Siri HONOR 200: Flagship Estetik AI Lengkap Dengan Versi Pro Spesifikasi Flagship Lagi

Baru-baru ini Siri HONOR 200 telah dilancarkan secara rasmi, dan ini adalah kali pertama HONOR memperkenalkan versi Pro dalam siri N ke Malaysia. Jangan tak tahu, Siri HONOR 200 hadir dengan sistem tri-kamera 50MP standard, mod...

Baca Lagi

BACA: Mira Filzah: Zizan Razak Bukan Buaya Darat

WhatsApp-Image-20160720 (1)

Bagaimanapun kenyataan itu nampaknya mencetuskan kemarahan gadis-gadis pejabat yang merasakan pelakon itu cuba memperlekehkan kerjaya mereka sebagai PTD dengan menganggap kerjaya itu membosankan selain asyik terperap didalam pejabat sahaja. Malah mereka juga turut menjelaskan realiti sebenar pekerja yang bekerja didalam bidang itu.

Namun pada masa yang sama, Mira menerusi akaun Instagramnya tampil menjelaskan perkara itu bahawa baginya kerjaya PTD merupakan satu kerjaya yang mempunyai masa depan yang cerah, namun masing-masing mempunyai minat yang berbeza. Bagi Mira, dirinya lebih suka kerjaya yang tidak mempunyai waktu kerja yang tetap seperti bidang lakonan sekarang.

Screen Shot 2016-07-20 at 1.13.37 AM

Apapun mungkin perkongsian Mira terhadap minatnya didalam sesuatu kerjaya tidak bermaksud untuk memperlekehkan mahupun menyinggung perasaan mana-mana pihak. Mungkin sikap terus terangnya telah disalah erti, tetapi apa yang pasti setiap kerjaya mempunyai kelebihan dan kekurangan masing-masing yang tidak perlu dibandingkan. (rkty/w)