fbpx

Michelle Yeoh Bakal Sertai Politik, Pengaruh Bawa Watak Aung San Suu Kyi?

Atas sebab sebab tertentu, kami semacam segan untuk memanggil aktress antarabangsa ini sebagai Datuk Michelle Yeoh.

Walaupun nyata & jelas beliau merupakan seorang yang lahir’nya di Malaysia, memanggil nama Datuk Michelle Yeoh sama perasaan’nya memanggil nama Datuk Shah Rukh Khan.

Daily Chilli melaporkan yang ada laporan sebuah laman web antarabangsa Sina.com mengatakan Michelle Yeoh mempunyai niat untuk terlibat secara serius dalam arena politik Malaysia.

Namun sehingga artikel ini di’tulis, Michelle Yeoh belum mengeluarkan apa apa kenyataan rasmi atau membalas pertanyaan media Malaysia berkaitan berita tentang niat beliau itu.

Bapa Michelle Yeoh, Datuk Yeoh Kian Geik ada memberikan kenyataan berkata anak perempuan beliau tidak pernah menyuarakan hasrat sebegitu kepada beliau yang merupakan seorang ahli politik terhormat di Ipoh, Perak.

Michelle Yeoh kini sedang menjadi perhatian media apabila filem The Lady lakonan beliau sebagai pejuang kebebasan Myanmar giat di’promosikan melalui beberapa festival filem antarabangsa.

Adakah ini sesuatu yang baik untuk aktress bertaraf Hollywood ini untuk pulang ke Malaysia memperjuangkan ideologi di pentas politik tempatan yang — anda faham sendiri.