Perkongsian penerbit dan pengarah terkenal Michael Ang mendapat perhatian ramai yang hairan dengan sikap rakyat Malaysia gemar menayang kehidupan mewah di media sosial.

Michael berkata lebih hairan segelintir mereka yang gemar menunjuk-nunjuk memakai kereta mewah dan barangan berjenama masih duduk di rumah sewa.


BACA: Michael Ang Bengang PU Rahmat Tegur Kamal Adli Lamar Uqasha

“Kenapa orang Malaysia sanggup tayang dan beli kereta mahal tapi duduk rumah sewa! Tayang kat media sosial pakai benda berjenama tapi pakai harta orang lain untuk tayang.

“Bagi saya, rumah lebih baik daripada kereta. Sekurang-kurangnya harga rumah semakin naik. Kalau beli sendiri rasa dia jauh lebih sedap dari pinjam benda orang dan tayang cakap benda sendiri.


“Dalam hidup ini tak berhutang, tak mencuri, tak menipu adalah kehidupan yang paling bahagia walaupun rumah flat atau baju Uniqlo saja. Betul tak?” katanya.

Dalam pada itu, menerusi satu lagi perkongsian, Michael turut memberi pandangan mengenai ganerari muda yang dilihat tidak bersungguh-sungguh dalam melakukan pekerjaan.

“Kenapa anak muda Malaysia ini kalau nak dapatkan kerja bulan dan bintang dijanjikan. Tapi bila dah mula kerja, kerja macam tahi! Sekarang nak dapat kerja bukan senang,” katanya.