Bermula dengan kegagalan menjawab isu GST ketika di dalam program Dewi Remaja dan dihambat lagi dengan gambar intim bersama kekasih, Mawar Rashid mengakui kontroversi dan juga kejadia sebegitu membuatkan dia lebih matang dalam mengharungi industri hiburan tanah air.

BACA: Isu Peluk Kekasih, Mawar Rashid Dakwa Jadi Mangsa


“Walaupun sebelum ini ramai yang kenal saya menerusi keek, Instagram dan laman sosial lain tetapi perkara itu paling memberi kesan kepada saya apabila menyertai industri seni. Bayangkan, macam-macam tohmahan dan kritikan dilemparkan kepada saya”

“Sehinggakan saya menangis ketika itu, bagaimanapun, atas nasihat keluarga saya berjaya berhadapan dengannya. Ini baru permulaan buat saya, banyak lagi yang perlu dipelajari. Oleh itu saya sudah bersedia untuk dikritik. Bagi saya orang boleh bercakap apa yang mereka suka dan komen,” katanya kepada Sinar Harian.

Tambahnya, dia tidak mahu mengulangi perkara yang sama selain mahu menambah ilmu pengetahuan dan lebih peka dengan isu semasa. Malah sebelum ini juga Mawar pernah berkata dia akan lebih berhati-hati untuk memuatnaik sebarang status dan gambar ke sosial media bagi mengelakkan salah faham. (rtky/s)