Sebut saja nama Masya Masyitah, pasti ramai tahu penyanyi muda itu sering dikritik susulan fesyen muslimah yang digayakannya disifatkan melampau.

Memetik Kosmo, Masya berkata dia berlapang dada dengan segala teguran netizen serta enggan mengambil pusing dengan apa yang perkatakan orang ramai mengenai dirinya.


BACA: Masya Masyitah Pakai Kereta Mewah Porsche, Harga Cecah RM700,000

“Saya bukan muslimah yang sempurna. Banyak lagi kekurangan dalam diri ini. Orang nak kutuk atau kritik, itu terpulang kepada mereka. Nasihat saya, lebih baik cermin diri terlebih dahulu sebelum bercakap buruk tentang orang lain.

“Saya sebenarnya, malas nak ambil tahu tentang pandangan khalayak tapi saya tahu, di luar saya ada yang berniat baik dan ada juga yang suka tengok kita jatuh,” katanya.

Sementara itu, Masya berkata dia masih lagi belajar dan biarpun sering dikecam netizen namun tidak mematahkan semangatnya untuk terus istiqamah dalam bertudung.


“Mereka boleh cakap apa yang mereka suka namun yang tahu siapa diri ini hanya saya dan Allah SWT. Saya masih belajar untuk mengikut suruhan dan ajaran Islam sebaik mungkin. Kadang-kadang, saya tersasar tapi saya percaya, itu lumrah manusia.

“Orang cakap saya pakai tudung tapi tak ikhlas, itu masalah mereka. Saya masih mengenal agama dan saya yakin ramai wanita di luar sana sama seperti saya,” katanya.