Nampaknya susulan kontroversi bersama Aliff Aziz, pelakon baru Oktavia Manrose tampil membuat permohonan maaf kepada Bella Astillah di Insta Story semalam dan mengakui kesilapannya.

Bagaimanapun, Bella Astillah menyifatkan pelakon itu begitu mudah memohon maaf di media sosial selepas apa yang dilakukan olehnya dengan suami. Ujar Bella lagi, Oktavia sepatutnya lebih memahami perasannya kerana pernah berkahwin dan memiliki anak.


BACA:“Tak Patut Keluar Dengan Suami Orang, Terang-Terang Saya Salah”

“Permohonan maaf itu ditulis di IG Story. Apa boleh dikatakan, saya tahu kesalahan mereka. Dan apa yang saya muat naik di IG semalam cukup kuat untuk mendedahkan perlakuan mereka di belakang saya. Macam Via (Oktovia), dia patut faham perasaan saya sebab pernah berkahwin dan ada anak.

“Saya ramai juga kawan perempuan yang bermasalah dengan suami, tapi tidak sampai tahap mahu berjumpa lelaki lain. Apa mereka buat adalah jumpa kawan perempuan dan kongsi,” katanya kepada Harian Metro.

Mengulas lebih lanjut, Bella memberitahu dia sudah berjumpa dengan Aliff untuk mendapatkan penjelasan dan menunjukkan bukti video. Ujarnya, Aliff hanya terdiam dan mengaku bersalah serta meminta maaf di atas perbuatannya itu.


“Saya mahu berjumpa mereka berdua. Tetapi, Via menolak. Jadi, saya hanya jumpa Aliff. Pada mulanya, dia masih ingin menegakkan benang basah dan menafikan semua dakwaan saya.

“Namun, selepas saya menunjukkan bukti video itu, dia terdiam. Dia tidak tahu mahu cakap apa lagi selain minta maaf. Dia mengaku bersalah dan sedar perbuatannya itu salah,” katanya.

Bella memberitahu dalam pertemuan tersebut dia dan Aliff tidak membincangkan mengenai masa depan perkahwinan mereka. Kata Bella lagi, sejujurnya dia sudah tawar hati dan tidak pasti sama ada masih ingin memberi peluang kepada Aliff.

Dalam pada itu, Bella juga menegaskan bahawa dia tidak akan membuang status dan mesej perbualan yang didakwa mendedahkan kecurangan suaminya. Katanya lagi, dia masih berfikir sama ada mahu berkongsikan video bukti tersebut kepada umum atau tidak.

“Saya takkan buang status itu. Saya berfikir banyak kali sebelum memuat naik. Saya tidak berasakan ia tindakan salah atau terburu-buru.

“Malah, saya masih berfikir dan sedang berbincang dengan keluarga sama ada mahu memuat naik bukti video di IG atau tidak,” katanya.