Berita ini pastinya disambut baik oleh ramai peminat Izzue Islam sendiri yang mahu pelakon juga penyanyi lebih menghormati status dirinya sebagai seorang suami dan ketua keluarga. Ahli kumpulan Forteen ini telah meletakkan syarat baru dalam berlakon.

Menurut leporan mStar Online Izzue Islam kini meletakkan syarat tidak mahu bersentuhan dengan pelakon wanita dalam mana mana drama atau filem lakonannya selepas ini bagi menjaga status dirinya sebagai seorang suami.


BACA: Sudah Miliki Dua Buah Rumah, Izzue Islam Gigih Kumpul Aset Di Usia Muda

“Ya, saya ada meletakkan syarat agar tidak ada adegan bersentuhan antara saya dengan pelakon wanita dalam beberapa drama yang saya lakonkan kebelakangan ini. Saya rasa ia adalah untuk menjaga status saya sebagai lelaki sudah berkahwin dan maruah pelakon wanita itu juga”

Izzue Islam bakal bergandingan dengan Ayda Jebat dalam drama terbaru berjudul Suami Sebelah Rumah yang bakal ditayangkan di TV3 pada Mac tahun depan.

“Saya rasa tak semestinya kita perlu berpelukkan atau bersentuhan untuk menampakkan ia babak romantik. Banyak sahaja cara lain yang tidak memerlukan kita berbuat demikian tetapi masih boleh nampak ia sebagai romantik,” tambah Izzue Islam lagi.


Beliau bagaimana pun menafikan keputusan untuk tidak menyentuh mana mana wanita dalam lakonan selepas ini ada kena mengena dengan isterinya, Awin yang juga merupakan pengurusnya yang sebelum ini dikatakan kuat cemburu. (rtky/m)