fbpx

“Macam Mana Saya Boleh Masuk Industri Kalau Tiada Bakat”

Nampaknya kemenangan Haneesya Hanee sebagai Artis Baru Wanita Popular di ABPBH 32 masih lagi dipertikaikan lebih-lebih lagi ramai yang masih teringat lagi dengan kontroversi panasnya di kelab malam.

Selepas kemenanganya itu, gadis berusia 19 tahun itu berterusan menerima kecaman netizen malah ada yang bermain dengan isu warna kulit. Menerusi Twitter, Haneesya memua naik status seorang lelaki yang memanggilnya ‘Haneesya Hitam’.

BACA: “Terima Kasih Haters, Hadiah Ini Untuk Anda”

Berang dengan tindakan lelaki itu, Haneeysa turut berkongsikan gambar netizen tersebut kepada umum. Bagaimanapun, lain yang terjadi apabila Haneesya pula yang dinasihat netizen supaya berhenti bertindak sedemikian jika mahu bertahan lama dalam industri.

Tidak hanya berdiam diri, Haneesya membalas Tweet netizen tersebut dengan mengatakan jika tiada bakat bagaimana dia boleh berada dalam industri hiburan tanah air.

Susulan itu, ramai yang terus menghentam Haneesya dan menyifatkan gadis itu tidak boleh menerima teguran. Malah, ramai yang menyindirnya bakat yang dimiliki gadis itu hanya berlakon sebagai ‘mangsa’ sahaja.

Apa pun diharap Haneesya lebih berhati-hati setiap kali memuat naik sebarang komen atau status di media sosial kerana ada saja serba tak kena di mata netizen. Semoga kata-kata negatif dilemparkan dapat dijadikan sebagai pembakar semangat untuk lebih berjaya.