fbpx

“Macam Hina Sangat Natasha, Baju Tu Bukan Beli Dengan Air Liur”

Hangat diperkatakan mengenai kontroversi terpalit pelakon Natasha Hudson, pereka busana tersebut iaitu Rizman Ruzaini kecewa apabila baju yang mendedahkan bahagian bahu itu dipakai oleh wanita berhijab.

Susulan jawapan balas pereka fesyen terkenal itu, Rakan kongsi produk suplemen kesihatan Crystal C White, Nor Shahlina Abu akui terkilan. Ujarnya, Rizman Ruzaini tidak patut menghentam siapa pun pemakainya.

BACA: “Saya Terkejut & Kecewa, Baju Itu Direka Untuk Wanita Free Hair”

“Sebagai pereka fesyen, dia tak patut menghentam balik terhadap siapa pun yang memakai baju rekaanya. Rekaan baju yang dianggap kontroversi kerana kononnya mendedahkan bahagian bahu dan betis Natasha berlapik. Ia ada ‘lining’ dan bukannya ‘bare shoulder’.

“Cara pereka fesyen itu menjawab seperti marah dan seolah-olah macam hina sangat Natasha menggayakan busana rekaannya. Sepatutnya dia ‘back up’ dengan cakap benda yang lebih elok dan bukannya menambah bara

“Cara pereka fesyen itu menjawab memang seperti menghentam dan menghina,” katanya kepada Kosmo!

Tegasnya lagi, pereka fesyen tersebut sepatutnya bersikap neutral serta menghormati siapa pembeli baju berkenaan dan memahami konsep ‘customer is always right’.

“Baju itu dibeli dengan duit dan bukan dengan air liur. Ia bukan busana yang ditajanya. Hormat sikit pembeli baju itu. Mereka peniaga yang menjalankan perniagaan fesyen sepatutnya faham dengan konsep ‘customer is always right,” katanya lagi.