fbpx

“Saya Terkejut & Kecewa, Baju Itu Direka Untuk Wanita Free Hair”

Sejak semalam hangat diperkatakan mengenai pelakon Natasha Hudson yang dikecam teruk berikutan pakaiannya yang mendedahkan bahagian bahu dikatakan tidak sesuai dengan imejnya yang bertudung.

Akui terkejut apabila koleksinya itu dipakai oleh selebriti bertudung, pereka fesyen popular, Rizman Ruzaini berkata gaun itu telah dibeli seseorang tidak diketahui identitinya menerusi dalam talian sejak tiga bulan lalu.

BACA:“Bahagian Bahu Bertutup Dengan Kain, Tapi Seperti Warna Kulit”

“Baju tersebut adalah koleksi pakaian pengantin yang telah dibuat sejak tiga tahun lalu dan telah dilelong dengan potongan harga sebanyak 90 peratus.

“Sejujurnya, sebagai pereka baju tersebut, saya terkejut dan agak kecewa kerana si pemakainya seseorang yang berhijab. Sedikit sebanyak tindakan itu boleh mencalarkan imej dan reputasi jenama Rizaman Ruzaini yang telah bertapak sejak 15 tahun lalu,” katanya.

Sudah banyak bekerjasama dengan amai selebriti berhijab tanah air, Rizman akui marah apabila mendapat tahu tentang perkara itu kerana baju itu direka untuk wanita free hair.

“Sejujurnya saya marah juga apabila mendapat tahu dia (Natasha Hudson) yang memakai baju itu kerana dia berhijab. Rekaan baju tersebut direka untuk wanita free hair (tidak berhijab) dan pernah digayakan oleh aktres Fasha Sandha,” katanya.

Dalam pada itu, Rizman sempat memberi teguran kepada penatarias yang menggayakan Natasha pada majlis tersebut supaya lebih peka dengan imej seorang wanita muslim serta menjaga sensitiviti masyarakat.