fbpx

“Lebih Rela Jadi Ibu Yang Bahagia Daripada Isteri Yang Bahagia”

Sudah hampir tujuh tahun bergelar ibu tunggal, sudah tentu ia bukan perkara mudah buat Rita Rudaini kerana dialah ibu dan dialah juga bapa. Bagaimanapun, ianya perkara bahagia buat Rita walaupun terpaksa membesarkan anak seorang diri.

Power Geng! Sunway Pyramid Dah Ada Ruang Komersial Baharu

Semakin canggih dan lebih selesa lepas ni bila korang jejak kaki di Sunway Pyramid. Kalau korang nak tahu, menjelang suku keempat tahun ini, Sunway Pyramid akan berwajah baru dengan pengenalan Oasis sebagai ruang runcitnya! Awesome...

Baca Lagi

Berkongsikan satu video momen bahagia anak-anaknya yang sedang lari berkejaran, Rita meluahkan rasa kenikmatan membesarkan anak-anak sendirian. Malah, dia lebih rela menjadi seorang ibu yang bahagia berbanding isteri bahagia.

BACA: Rita Rudaini Tidak Terima Tetamu Datang Beraya

https://www.instagram.com/p/CBNzi1xJiO2/?utm_source=ig_embed

“Bila dah rasa nikmat membesarkan anak-anak sendirian, sisturr lebih rela memilih untuk jadi seorang ibu yang bahagia daripada seorang isteri yang bahagia..nikmat Pure Love,” tulisnya.

Di ruangan komen, rata-rata netizen bersetuju dengan kenyataan Rita itu serta turut mendoakan agar dia terus tabah dalam membesarkan anak-anak walau tiada tanpa lelaki bergelar suami di sisi.

Rita mendirikan rumah tangga dengan pemain JDT, Aidil Zafuan pada tahun 2008 kemudian bercerai pada September 2013. Hasil perkahwinan mereka dikurniakan dua cahaya mata lelaki iaitu Aarit Rayyan Rizqin, 10 dan Airit Qaqa Arjuna, 8.