fbpx

Lebih 60,000 Tandatangan Petisyen Desak Neelofa Dipenjara

Selepas beberapa kali didakwa melanggar prosedur operasi standard (SOP), satu petisyen dilancarkan menggesa selebriti popular, Neelofa menerima hukuman bagi kesalahan dilakukan.

Petisyen di laman sesawang change.org itu turut mendesak pihak berkuasa lebih tegas ke atas selebriti berkenaan dengan mengenakan hukuman penjara.

BACA: Neelofa Dikritik Tak Pakai Pelitup Muka Ke Mahkamah

Baru sahaja dua hari dilancarkan, sudah hampir 60,000 orang yang telah menandatangi dan bersetuju dengan isi kandungan petisyen tersebut.

Petisyen yang ditujukan kepada Polis Diraja Malaysia (PDRM) itu juga turut mendesak Neelofa dipenjarakan tanpa kompromi serta tiada undang-undang double standard kepada VVIP dan orang kenamaan.

Terdahulu, Neelofa dan PU Riz mengaku tidak bersalah di Mahkamah Majistret Seremban atas kesalahan melanggar prosedur operasi standard (SOP) Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB).

Mahkamah membenarkan PU Riz diikat jamin RM10,000 untuk kedua-dua kesalahan manakala Neelofa diikat jamin RM5,000 dan menetapkan 4 Jun depan sebagai tarikh sebut semula kes.