fbpx

“Kongsikan Kepada Umum Mesej Dikatakan Bersifat ‘Friendly’ Itu”

Nampaknya kontroversi terpalit pelakon Nur Fazura mengenai gandingannya bersama suami, Fattah Amin pada malam anugerah FFM30 yang lalu masih tiada kesudahan lagi.

Terbaru, Fazura meminta pengarah dan pelakon, Datuk Hans Isaac mendedahkan kepada umum butiran kiriman mesej yang didakwa menuduh dirinya bersikap tidak profesional. Fazura juga sekali lagi menjelaskan dia hanya memenuhi permintaan produksi.

BACA: Hans Isaac Jelaskan Isu Mesej, Tak Mahu Terus Sengketa

“Apabila saya menerima mesej daripada Hans, saya merujuknya kepada pihak pengurusan, Universal Music. Mesej yang dihantar Hans, menuduh saya tidak bersikap profesional kerana mengenakan syarat meminta Fattah untuk naik bersama ke pentas.

“Sekali lagi, saya sekadar memenuhi permintaan pihak produksi, iaitu Astro. Saya hanya menjalankan tugas sebagai penyampai trofi dengan mengikut arahan yang diberi demi kelancaran majlis.

“Sehubungan itu, saya mengalu-alukan Hans untuk berkongsi mesej yang ditujukan buat ‘kawan’ itu supaya orang ramai dapat membuat penilaian sendiri berhubung isu ini.

“Kongsikanlah kepada umum butiran mesej melalui WhatsApp yang dikatakan bersifat ‘friendly’ (mesra) itu,” katanya kepada BH Online.

Terdahulu, Hans memuat naik satu kenyataan di Instagram menjelaskan mengenai kiriman mesej tersebut. Menurut Hans, beliau hanya bertanyakan secara baik dengan Fazura susulan berlaku kekeliruan dimana difahamkan penyampai anugerah semua terdiri daripada barisan pemenang FFM yang lalu.

Jelasnya lagi, mesej itu bersifat peribadi antara rakan yang beliau kenali selama 16 tahun dan tidak pernah membongkarkan perbualan tersebut kepada mana-mana pihak. Beliau berharap dengan penjelasannya itu dapat menjernihkan keadaan dan perkara itu tidak lagi dipanjangkan.