Kongsi Foto Dengan Kapsyen ‘Harapan’, Netizen Doa PU Riz Tabah Hadapi Ujian
Baru-baru ini perkongsian Pencetus Ummah (PU) Riz menjadi perhatian ramai apabila memuat naik gambar awan mendung dengan kapsyen ‘harapan’.
Tidak pasti perkongsiannya itu mengenai apa, namun rata-rata netizen membuat andaian suami kepada selebriti popular itu mungkin sedang bersedih.
BACA: Neelofa, PU Riz Tak Mengaku Salah Langgar SOP PKPB
Malah, ada netizen mendakwa PU Riz rasa terbeban dengan pelbagai kontroversi apabila terpaksa keluar masuk balai polis dan mahkamah untuk menyelesaikan dakwaan dan tuduhan terpalit sebelum ini.
Diruangan komen, rata-rata netizen mendoakan agar PU Riz tabah dengan ujian diberikan serta memberi kata semangat untuk melalui segala ujian diberikan.
Terdahulu, PU Riz dan Neelofa didakwa atas pertuduhan tidak membuat imbasan aplikasi MySejahtera atau menulis secara manual nama dan nombor telefon sebelum memasuki premis Kedai Naeem Carpet Sdn Bhd.
Malah, PU Riz juga didakwa tidak memakai pelitup muka di tempat awam iaitu di premis kedai sama dan pada tarikh serta waktu yang sama.
- SUMBER
- Ohmymedia
Suka kan masuk dlm family G… Mcm kata tmj
Kerja si W mencari ujian. Kerja si H menghadapi ujian itu.
Semua org di uji. Semua orang berharap.
SAPE W? SAPA H? X FAHAM
mendung sebab kau jugak…kalau tergedik gedik rentas negeri, mana ada harapan
Sesungguhnya pastinya ada ujian yg maha besar dlm hidup setiap anak adam…. cuma masa saja yg akan tentukan bila akan berlaku
Tulah suami ni nk kna bimbing isteri bkn ikut telunjuk isteri… Tu yg payah bila isteri lbh tinggi kedudukan dr laki…
Setiap mnusia ade kelebihan dan kekurangan. Dan pu riz pun ada kelebihan sendiri. Yg penting dua2 pihak perlu tahu kedudukan di sisi Allah. Dan niat kita berpasangan tu perlu selalu kita ingat dan betulkan. Kita manusia x sempurna. Semoga kekal jodoh dan dpt mmbimbing psgn sebagaimana wajarnya.
terjangkit sdh penyakit minta perhatian si peeyou anak datuk seri ini.
Dia mengharapakn hujan smpai ke petang…mksudnya bahagia hingga kejannah…
Poyo nya yg comment kt ig tu cringe gila
Terlajak perahu boleh diundur, terlajak kentut kena lari jauh2..
Ko pun jadi attention seeker dah.
Golongan Ruwaibidhah kerap disebut dalam hadis, malah Rasulullah SAW mengaitkan ruwaibidhah dengan zaman paling ditakuti.
Abu Hurairah RA meriwayatkan Rasulullah SAW bersabda: “Akan tiba pada manusia tahun penuh kebohongan. Saat itu, orang bohong dianggap jujur. Orang jujur dianggap bohong. Pengkhianat dianggap amanah. Orang amanah dianggap pengkhianat. Ketika itu, orang Ruwaibidhah berbicara.” Ada orang bertanya: “Siapa Ruwaibidhah itu?” Nabi menjawab, “Orang bodoh yang menguruskan urusan umum.” (HR Ibnu Majah)
SENDIRI CARI PASAL, SENDIRI MEROYAN….SENDIRI PUJUK DIRI SENDIRI.
suami yg gagal.
Imam al-Ghazali mengkategorikan manusia kepada empat kumpulan. Kumpulan pertama, golongan yang sedar mereka tahu, kumpulan ini wajar dipuji kerana keilmuannya.
Kumpulan kedua tidak menyedari mereka tahu hingga perlu disedarkan dengan keilmuan mereka. Kumpulan ketiga, golongan maklum mereka tidak tahu, sekali gus mempunyai kesedaran untuk menuntut ilmu.
Bagaimanapun, kumpulan keempat tidak sedar yang mereka tidak tahu. Kelompok itu boleh dikatakan ramai pada masa kini, iaitu mereka bukan sekadar tidak tahu dengan kejahilan sendiri, tetapi berbangga dengan kejahilan.
betul kan bini kat rumah dulu laaehh
Harapan supaya bisnes restoran dia x terjejas teruk sempena PKP ni.
Restoren tu dah jual.. Cer check
#suamigagal
nysl ke tinggal kn ex tunang awak yang jauh lebih baik dari istri ko??
Niqab kan persembunyiaan. Ko n bini ko bila nk bersembunyi? Amn negara.
harap bby lekat kuat tu…dpt jd abi cepat
bby kut
Baru je aku ckp kesian riz ni…mesti tertekan..haritu si neelopa sakan tarik muka laki cium la belai janggutla.aku rasa mcm nak tunjuk je kat ex pu riz yg riz ni dia yg punye..mengada benar.
So skang turn sape plak yg tergelak besar.
Igt jgn sekali ketawakan org..skrg pu riz plak yg stress..jgn igt ko dpt dah pu riz sampai bila dia jdi hak milik ko ek lofa.belum tentu lagi..dibuatnye terkandas tgh jalan ke…
Baru je kawin dh mcm2 masalah.
Semoga pu riz terus tabah.ujian utk dia yg masuk dlam kuarga ni.
Semua dh ada skrg..hartabenda ..apa yg dihrp oleh psgn suami isteri adalah..
..timang anak..
..sekolhkn anak..
..kawenkan anak
..pimpin tgn laki atau bini sbb bdn membongkok..atau sakit lutut.
..cabut uban yg gatai sama2..
..tolak kerusi roda bawa ke cepital..
..tunggu kepulangan anak.
..timang cucu..
Bla..bla..bla..
**Tpi bukan mudah..sbb benda tu adalah .. isi dlm rmhtangga..
Umpama bawa bahtera di lautan..skejap laut tenang..skejap ombak kecil..tiba2 ombak besar dgn ayunan ombak yg kuat. Jdi nakhoda mesti tabah dan ada ilmu dlm mengendalikn bahtera itu. Jika tidak..anda termasuk ke lubang Tigasegi Bermuda.*
Tak dpt nk nolong..**
.
rasanya kalau lopa pregant… netizen akan lembut gan dia dah. itu satu teknik yang boleh digunakan selepas cubaan lain gagal
Pencetus ummah yg GAGAL mencetuskan bimbingan & akhlak yg mulia kepada isteri.. PU yg BODOH mengikut telujuk isteri walaupun tau pekara2 yg dibuat SALAH! MUNAFIK!
Pilih jawapan di bawah :
a) Nak alih perhatian netizen kes mak Lopak. Pasni Lopak, pastu LMissCunt, pastu Kak Nab, pastu repeat – sampai lah abg Jamil Menapous.
b) Kedai air Cheatime Di Langkawi hanya lah harapan “kencing” semata mata.
c) Kes Nilai 3 agak mendung peluang tapi cerah kemungkinan masuk Jail.
d) Meluntur JAHLOP harapan yg agak mendung
e) Twitter saw it first gambar leaked before JAHLOP.
Padan la muka kau. Hadap le..
A joke both have become because of their own immaturity and stupidity…carelessness. Stop giving coverage to such ppl.
Skg ni mengharap Doa2 simpati dari netizen dan followers kew!??