fbpx

Hampir lapan tahun bergelar ibu tunggal bukan perkara mudah buat Rita Rudaini kerana dialah ibu dan dia juga bapa. Sudah pasti, Rita mahukan yang terbaik buat anak-anaknya.

Baru-baru ini, Rita dilihat ada memuat naik posting anaknya Airit Rayyan Rizqin diberi tugasan oleh gurunya untuk membuat carta keluarga atau ‘family tree’ beserta gambar.

BACA: Rita Rudaini Dedah Bekas Suami Pernah Tidur Seminggu Dengan Anak-Anak Dirumahnya

Menerusi entri itu, Rita bergurau mahu meletakkan gambar pelakon Korea bagi menggantikan gambar pemain bola sepak terkenal Aidil Zafuan namun bimbang cikgu pula akan pengsan.

Perkongsian Rita itu mendapat pelbagai reaksi daripada netizen yang sebak melihat gambar anaknya itu. Namun, ada juga yang mengecam serta menuduh Rita belum move on dari bekas suaminya itu.

Tidak mudah melatah, Rita dilihat membalas komen netizen itu supaya berfikir terlebih dahulu sebelum melemparkan tuduhan tidak wajar.

Rita mendirikan rumah tangga bersama pemain bola sepak negara, Mohd Aidil Zafuan Abdul Radzak. Namun bercerai pada 2013. Hasil perkongsian hidup, mereka dikurniakan dua cahaya mata lelaki, Airit Rayyan Rizqin dan Airit Qaqa Arjuna.